Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 200 g | Vanliga morötter | |
| 1 msk | Vinäger | |
| 100 g | Solroskärnor Rostade | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| Köttfärssås | ||
| 1 msk | Japansk soja | |
| 1,5 tsk | Röd Currypasta | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 1 dl | Vatten | |
| 500 g | Nötfärs | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
Tillbehör: Koka riset efter anvisningar på förpackningen.
Köttfärssås: Skölj och grovhacka purjolöken och skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök och ingefära och stek någon minut tills löken mjuknat.
Tillsätt currypasta/ sambal oelek, soja, salt, grädde, vatten och honung. Låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skala morötterna. Dra långa remsor med skalaren på morötterna eller riv dem om du tycker att det är lättare. Blanda i en skål med lite olja och ljus vinäger. Tillsätt solrosfrön och servera till köttfärssåsen och riset.
Näringsvärde: Kcal: 760 Fett: 42 g Protein: 37 g Kolhydrater: 57 g
Bild:
Linnea Swärd

13,95 kr

75,90 kr /l

97,50 kr /kg

74,58 kr /kg

263,18 kr /kg

93,17 kr /l

319,00 kr /kg

38,42 kr /kg

144,00 kr /kg

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l

296,67 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg

59,95 kr