Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Guacamole | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Avokado | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 msk | Olivolja | |
65 g | Salladsmix | |
Quesadillas | ||
0,5 tsk | Salt | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 st | Koriander - färsk | |
320 g | Tortilla Wrap | |
280 g | Vegetariska produkter | |
150 g | Riven Ost | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
380 g | Kidneybönor | |
1 msk | Rapsolja | |
230 g | Tacosås |
Sätt ugnen på 150 grader. Tina Oumphen.
Quesadillas: Skölj och grovhacka tomater och koriander. Sila av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Blanda tomater, koriander, bönor, peppar och salt i en skål. Mosa samman lite lätt med en gaffel så att lite av bönorna mosas. Tillsätt den tinade Oumphen och blanda om.
Fördela tacosalsa på 4 tortillabröd. Strö över ost och fördela Oumph- och tomatröran jämt. Lägg de andra tortillabröden över som ett lock och tryck ihop ordentligt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek varje tortilla ca 2 min på varje sida på medelvärme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett fat i ugnen och förvara tills alla är klara.
Guacamole: Mixa samman avokadokött, vitlök och citronsaft till en röra med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och ringla över lite olja och vinäger.
Skär varje quesadillas i 4 delar och servera tillsammans med guacamole och sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 757 kcal, 43 g protein, 33 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1