Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Recept 2: Kycklingpasta | ||
1 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
100 g | Farfalle | |
550 g | Kyckling Tärnad | |
Recept 1: Saffransgryta | ||
2 g | Saffran | |
1 msk | Olivolja | |
3 msk | Fiskfond | |
1 st | Dill - färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Chiliflakes | |
240 g | Handskalade Räkor | |
400 g | Färsk laxfilé | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
4 dl | Vitt vin | |
0,5 st | Purjolök | |
3 dl | Vispgrädde | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Smör | |
1 st | Fänkål Färsk | |
7 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
1 st | Baguette |
Recept 1: Saffransgryta med lax, 30 min tillagning. Skala och finhacka lök, vitlök och purjolök. Skölj och grovhacka fänkålen.
Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och fräs grönsakerna med saffran och chiliflakes i ca 2 min under omrörning.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vin och låt puttra i ca 2 min. Tillsätt vatten, grädde och fiskfond och låt saffranssåsen sjuda under lock i ca 15 min.
Häll över 2 dl av saffranssåsen i en matlåda och spara till recept 2.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: 2 dl av saffranssåsen.
Recept 2. Kycklingpasta med saffran, 15 min tillagning: Ta fram saffranssåsen från recept 1.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Stek kycklingtärningarna i olja i en varm stekpanna. Krydda med en nypa salt.
Sila av oljan från de soltorkade tomaterna och tillsätt tomaterna till kycklingen. Tillsätt saffranssåsen och 1 dl av det kokande pastavattnet, låt puttra i 2 min.
Sila av oljan från de soltorkade tomaterna och tillsätt tomaterna till kycklingen. Tillsätt saffranssåsen och 1 dl av det kokande pastavattnet, låt puttra i 2 min.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till kycklingen.
Finhacka basilikan och vänd ner i kycklingpastan. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Servera pastan i djupa tallrikar.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Tärnad Kycklingbröstfilé Minutbitar ca 550g Kronfågel
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla