Grillad kyckling med krämig burrata och grillad persika
Mari Bergman

Grillad kyckling med krämig burrata och grillad persika

45 minEnkelt
315,80 kr
4 portioner46,65 kr per portion
Att grilla persika är otroligt gott och passar perfekt ihop med krämig burrata och grillad kyckling. Kycklingen går även utmärkt att steka/grilla i en panna på spisen.

Burrata och grillad persika
2 tskOlivolja
1 stCitron - Eko
0,5 stMynta - färsk
0,5 tskFlingsalt
200 gBurrata
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar
500 gFärsk persika, 4 st
Kyckling
4 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar
1 tskCitronpeppar
1 mskJapansk soja
1 mskBalsamvinäger
2 klyftaVitlök Vanlig
600 gFärsk kycklingfilé
Instruktioner
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme.

2

Kyckling: Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt riven vitlök, olja, soja, balsamvinäger och citronpeppar. Blanda om och låt kycklingen marinera i 20 min.

3

Burrata och grillad persika: Halvera persikorna och pensla snittytorna med olja.

4

Grilla persikohalvorna med snittytan nedåt på direkt värme så att persikorna får en ordentlig grillyta. Vänd sedan persikorna och grilla undersidan på indirekt värme i ca 10 min så att de bli mjuka.

5

Kyckling: Grilla kycklingen på direkt värme tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar runt om.

6

Burrata och grillad persika: Lägg upp de grillade persikohalvorna på ett fat och fördela burrata, myntablad och basilikablad över persikorna. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Ringla över olja och krydda med flingsalt och peppar.

7

Servera den grillade kycklingen tillsammans med krämig burrata och grillade persikor.