Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
1 tsk | Salt | |
1,5 msk | Senap Grovkornig | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Smör | |
1 st | Äpple Royal Gala | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Morotstzatziki | ||
500 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Honung | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Citron | |
Tillbehör | ||
1 st | Äpple Royal Gala | |
700 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Biffar: Lägg färsen i en bunke och tillsätt senap, timjan, salt och peppar. Blanda om ordentligt. Skölj och tärna båda äpplena. Blanda ner ett tärnat äpple i färsen och lägg det andra i en skål till servering.
Forma 4 st biffar och lägg på en tallrik. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor.
Lägg över biffarna på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.
Morotstzatziki: Skala och grovriv morötterna och lägg i en skål. Skala och riv i vitlöken. Tillsätt citronsaft, yoghurt, honung, salt och peppar och blanda om ordentligt.
Serevera dina äppelbiffar med kokt potatis, morotstzatziki och äppeltärningar.
Bild:
Susanna Livijin Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel