Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Quinoa | ||
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 4 dl | Quinoa | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 250 g | Rödbetor Färsk | |
| 1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
| 150 g | Fetaost | |
| 50 g | Valnötter | |
| 2 tsk | Lantbuljong | |
| 1 st | Päron | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Spett | ||
| 8 st | Grillpinnar | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
| 1 tsk | Salt | |
| Basilikadipp | ||
| 2 krm | Chiliflakes | |
| 0,5 tsk | Svartpeppar | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 150 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Quinoasallad: Koka upp rikligt med vatten till quinoan och koka den i ca 15 min.Sila av vattnet och spola quinoan i kallt vatten.
Färsspett: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken och blanda med färsen. Krydda med chiliflakes, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och forma 8 järpar. Trä på spett och lägg spetten på folie på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
Quinoasallad: Skala och riv rödbetor och päron och blanda med den kalla quinoan. Tillsätt olja, balsamvinäger, lantbuljong, salt och peppar.Blanda om ordentligt och smula i fetaost och grovhackade valnötter.
Basilikadipp: Mixa ihop yoghurt med basilikablad med hjälp av en stavmixer. Krydda med chiliflakes och en nypa salt och peppar.
Servera quinoasalladen med färsspett och basilikadipp.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: Kcal: 696, Fett: 39 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 40 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell

101,90 kr /kg

19,95 kr /kg

159,67 kr /kg

275,00 kr /kg

309,75 kr /kg

19,95 kr /kg

0,13 kr /st

153,00 kr /kg

19,67 kr /kg

179,67 kr /kg

49,90 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

187,80 kr /l

29,17 kr /kg

31,95 kr

30,50 kr

37,95 kr