Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,4 tsk | Bakpulver | |
0,2 kg | Vetemjöl | |
0,4 dl | Vatten | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,4 tsk | Salt | |
1 dl | Apelsinjuice | |
Fyllning | ||
50 g | Cheddarost | |
1,2 st | Ägg | |
100 g | Halloumi | |
0,4 tsk | Bakpulver | |
0,5 dl | Sesamfrö Skalat | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,2 dl | Mynta - färsk | |
Till pensling | ||
0,2 st | Ägg |
Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Häll försiktigt ned apelsinjuicen, vattnet och olivoljan. Arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i 20 minuter.
Riv cheddarosten och rör samman resten av ingredienserna till fyllningen. Dela degen i ca 20 st lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en oval form. Lägg på ca 1 msk av fyllningen och tryck ihop längs kanten.
Lägg pirogerna i en smord ugnsform och pensla med en del uppvispat ägg. Strö sesamfrö över och sätt in i ugnen i 225°C i ca 20-25 minuter eller till dess att pirogerna får en gyllenbrun färg. Fingerpiroger passar perfekt till en buffé eller till kaffe/te.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria