Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 4 st | Ägg | |
| 100 g | Spenat Blad | |
| 3 dl | Kimchi | |
| 3 dl | Sushiris | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 2 msk | Sriracha | |
| Chilipicklad gurka | ||
| 2 tsk | Strösocker | |
| 0,5 tsk | Chilipulver | |
| 1 st | Salladslök | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 msk | Risvinäger | |
| Sojastekt svamp | ||
| 1 msk | Strösocker | |
| 0,5 msk | Sesamolja | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 200 g | Ostronskivling | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| Sesammarinerade böngroddar | ||
| 2 tsk | Sesamfrö | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 180 g | Böngroddar | |
| 2 tsk | Sesamolja | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chilipicklad gurka: Skiva gurka och salladslök tunt. Lägg i en skål och häll över salt, socker, risvinäger och chilipulver. Blanda väl och ställ åt sidan. Häll av vätskan som bildas vid servering.
Sesammarinerade böngroddar: Blanda böngroddarna i sesamolja, salt och sesamfrön.
Sojastekt svamp: Riv ostronskivlingen i tunna trådar. Skala och riv vitlöken och blanda med soja, socker och sesamolja.
Låt en stekpanna bli rykande het. Stek svampen i lite olja i någon minut. Häll sedan på såsen som är kvar i bunken och låt fräsa i ca 1 min. Håll varmt.
Tillbehör: Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen på ena sidan.
Lägg riset i botten på 4 vida, djupa skålar. Lägg på stekt ägg och sedan svamp, gurka, böngroddar, spenat och kimchi, var för sig runt ägget.
Servera med gochujang/srirachasås som var och en tillsätter efter smak. Rör runt i skålen, ät och njut!
Näringsvärde: 551 kcal, 21 g protein, 20 g fett, 71 g kolhydrater
Bild:
Magnus Skoglöf

4,20 kr /st

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

223,02 kr /kg

61,90 kr /kg

143,68 kr /kg

95,60 kr /kg

62,78 kr /kg

109,90 kr /l

246,33 kr /l

219,75 kr /kg

36,95 kr

133,06 kr /kg

40,56 kr /l

22,50 kr /kg

31,95 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

296,67 kr /l