Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Massaman | ||
| 400 ml | Kokosmjölk | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 400 g | Tofu | |
| 1 st | Gul lök | |
| 2 st | Tomater | |
| 3 dl | Vatten | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 300 g | Morötter | |
| 300 g | Delikatesspotatis | |
| Currypasta | ||
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| 3 tsk | Spiskummin | |
| 1,5 msk | Färsk ingefära | |
| 1 msk | Torkad gurkmeja | |
| 1,5 dl | Jordnötter Saltade | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 1 tsk | Kardemumma Mald | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Tillbehör | ||
| 300 g | Vitkål | |
| 1 st | Koriander - färsk | |
| 4 portion | Basmatiris | |
| 0,5 dl | Jordnötter Saltade | |
Massaman: Skala och tärna potatisen. Skala och skär morötterna i skivor. Skala och skär löken i klyftor.
Currypasta: Mixa samman jordnötter, riven ingefära, skalade vitlöksklyftor, chiliflakes, gurkmeja, spiskummin, kardemumma och olja till en currypasta.
Massaman: Hetta upp olja i en stor kastrull/gryta och fräs potatis, morötter och lök utan att det tar färg. Tillsätt currypastan och stek i ytterligare 1 min under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten och soja och sjud tills potatisen är genomkokt, ca 20-25 min. Rör om då och då.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp den strimlade vitkålen i en skål.
Massaman: Tärna tofun och skiva tomaterna. Tillsätt i grytan och sjud i ytterligare 5 min. Smaka av grytan med salt.
Lägg upp ris och massaman curry i halvdjupa skålar och toppa med extra jordnötter och finhackad koriander. Ät och njut!
Näringsvärde: 885 kcal, 27 g protein, 47 g fett, 83 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir

75,80 kr /l

76,25 kr /kg

19,67 kr /kg

99,80 kr /kg

13,95 kr /kg

24,39 kr /kg

139,75 kr /kg

121,82 kr /kg

18,48 kr /kg

269,50 kr /kg

296,67 kr /l

40,56 kr /l

29,17 kr /kg

37,95 kr

30,50 kr

953,13 kr /kg

35,50 kr

217,27 kr /kg

59,95 kr /kg