Klassisk smulpaj med äpple
Julia Olsson

Klassisk smulpaj med äpple

30 minEnkelt
71,85 kr
6 portioner5,27 kr per portion
Hemligheten bakom en perfekt äppelsmulpaj är att ha lite salt i degen, saltet lyfter äppelpajen till helt nya nivåer.

Till servering
2 dlVaniljsås
Smuldeg
0,5 tskSalt Fint
2 dlVetemjöl
1,5 dlStrösocker
1 dlHavregryn
125 gMat & Bak Smör
1 tskKanel Malen
5 stSvenska Äpplen
1 mskMat & Bak Smör
2 tskStrösocker
Instruktioner
1

6 portioner:

Värm ugnen till 225 grader.

Skala och kärna ur äpplena. Skär sedan i smala klyftor och fördela i en smord ugnsfast form. Strö över kanel och socker, och rör om.

Knåda ihop smör, vetemjöl, havregryn, socker och salt till en smulig massa. Fördela över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 min.

Servera pajen med vaniljsås eller glass.

Bild:

Sanna Livijn Wexell