Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Till servering | ||
| 2 dl | Vaniljsås | |
| Smuldeg | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 dl | Vetemjöl | |
| 1,5 dl | Strösocker | |
| 1 dl | Havregryn | |
| 125 g | Smör | |
| 1 tsk | Kanel Malen | |
| 5 st | Svenska Äpplen | |
| 1 msk | Smör | |
| 2 tsk | Strösocker | |
Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ur äpplena.
Skär sedan i smala klyftor och fördela i en smord ugnsfast form. Strö över kanel och socker, och rör om.
Knåda ihop smör, vetemjöl, havregryn, socker och salt till en smulig massa.
Fördela över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 min. Servera pajen med vaniljsås eller glass.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

47,00 kr /l

26,95 kr /kg

24,95 kr /kg

29,17 kr /kg

8,98 kr /kg

22,50 kr /kg

129,00 kr /kg

823,75 kr /kg
