Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Myntayoghurt | ||
2 msk | Mynta - färsk | |
1 msk | Honung | |
3 dl | Yoghurt Naturell | |
Tabbouleh | ||
2 msk | Citronjuice - råpressad | |
1 klyfta | Vitlök | |
4 dl | Persilja - färsk | |
2 dl | Mynta - färsk | |
2 st | Vanliga Tomater | |
4 msk | Olivolja | |
2 dl | Bulgur | |
Kikärtsbiffar | ||
1 msk | Smör | |
2,5 dl | Kikärtor | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
2 st | Ägg | |
1 tsk | Garam Masala | |
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Kanel |
Kikärtsbiffar: Mixa kikärtorna (färdigkokta på burk) till en slät smet, blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar, smeten ska vara något lös, känns den för lös kan man ha i lite mer mjöl. Stek i smör på medelstark värme i stekpannan.
Tabbouleh: Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt svalna.
Skär persilja och mynta fint, tärna tomat och blanda med bulgur. Blanda citron, olja och vitlök till en dressing och slå över. Salta och peppra.
Myntayoghurt: Hacka myntan fint och rör ner i yoghurten tillsammans med honungen.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt