Inlagd gurka
Malin Andersson

Inlagd gurka

10 minEnkelt
38,90 kr
8 portioner2,65 kr per portion
Inlagd gurka är ett klassiskt tillbehör till husmanskost som köttbullar, biffar eller varför inte på en smörgås med leverpastej? Inlagd gurka kallas även för ättiksgurka eller picklad gurka.

1 dlVatten
2 mskStrösocker
1 stGurka
2 mskÄttiksprit
0,25 stPersilja - färsk
1 krmSalt Fint
0,5 krmVitpeppar Malen
Instruktioner
1

Blanda socker, ättiksprit, salt, vitpeppar samt vatten i en skål.

2

Skiva gurkan tunt med osthyvel eller mandolin.

3

Hacka eller klipp persiljan.

4

Lägg gurka i lagen och strö över persiljan. Låt gärna gurkan dra ett par timmar i lagen innan servering.

Bild:

Kerstin Eriksson