Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika och rosmarin
Tommy Myllymäki

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika och rosmarin

45 minEnkelt
358,50 kr
4 portioner47,53 kr per portion
Tommy Myllymäkis kryddiga risotto med chorizo serveras med Guldfågelns smakrika majskycklingfiléer.

Kyckling
2 stCitron
0,25 stRosmarin - färsk
1 mskOlivolja
700 gKycklingfile
Risotto
380 gArborioris, (4 dl)
100 gRiven Parmesanost
200 gChorizo
2 stGul lök
10 gHönsbuljong, (8 dl totalt)
75 gMat & Bak Smör
100 gInlagd Paprika
Instruktioner
1

Ta ur chorizon ur sitt fjälster och hacka innehållet grovt. Skala och finhacka löken.

2

Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och stek dem gyllene i hög värme i smör och olivolja i stekpanna, låt även rosmarinkvistarna steka med tills de är krispiga, lyft upp dem och kycklingbrösten och stek kycklingen klar i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C. Stek citronerna mörkbruna i stekpannan.

3

Fräs gul lök och ris genomskinligt i oljan i en kastrull. Tillsätt chorizo och fräs någon minut och tillsätt sedan kycklingbuljongen pö om pö, det ska totalt vara 8 dl buljong, och rör under tiden, koka riset på medelvärme. När riset är nästintill färdigt tillsätt paprika, smör och parmesanost. Låt stå någon minut och smaka av med salt och peppar.

4

Skiva upp kycklingen och lägg den på risotton, plocka av de friterade gröna bladen från rosmarinen och strössla över kycklingen. Avsluta med en klyfta stekt citron.