Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bulgur | ||
1 st | Grönsaksbuljong | |
3 dl | Bulgur | |
125 g | Salladsmix | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
6 dl | Vatten | |
Korvgryta | ||
2 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 st | Zucchini | |
2 krm | Salt | |
300 g | Salsiccia | |
0,5 st | Aubergine | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Vatten | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
0,25 st | Salvia - färsk | |
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 st | Gul lök |
Skala och grovhacka gul lök. Kärna ur och finhacka chili. Skala och hacka vitlök. Skär korven i större bitar. Tärna aubergine och zucchini.
Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och fräs gul lök och chili i oljan. Salta och peppra. Tillsätt därefter den delade korven och stek på hög värme tillsammans med lök och chili. Blanda i aubergine och zucchini och stek i cirka fem minuter.
Tillsätt den hackade vitlöken, Sambal Oelek och tomatpuré. Rör om. Häll på grädde och vatten. Finhacka salvia och rör ned i grytan. Koka upp och låt småputtra på svag värme i cirka 10-15minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet för 4 personer. Addera en grönsaksbuljongtärning i det kokande vattnet. Rör i olivolja medan den varma, färdigkokta, bulgurn står och drar.
Garnera grytan med färsk salvia och servera tillsammans med bulgur och grönsallad.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tszEzirLAzE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>Bild:
Emma Mattsson
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria