Halloumipytt med citrus- och chiliyoghurt
Mari Bergman

Halloumipytt med citrus- och chiliyoghurt

50 minEnkelt
417,68 kr
4 portioner53,13 kr per portion
Allt på en plåt när det är som bäst. Rotfrukter, grönsaker och halloumi blandas med färska örter och serveras med en god sås med chili och citron.

Pytt
1 stPersilja - färsk
65 gFärsk bladspenat
300 gPotatis
1 stBasilika - färsk
300 gRotselleri
1 stRödlök
300 gMorötter
1 tskSalt Fint
0,5 mskOlivolja
2 stCitron
0,5 stBlomkål
2 stPaprika
500 gHalloumi
1 krmSvartpeppar
Citrus-och chiliyoghurt
2 dlYoghurt för Matlagning
1 tskSriracha
0,5 krmSvartpeppar
2 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en stor bunke.

2

Pytt: Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Skär blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka löken och skölj och tärna paprikorna. Blanda samman alla grönsaker i bunken och tillsätt olja, salt och peppar.

3

Fördela grönsakerna på plåten. Dela citronerna på mitten och lägg citronhalvorna på plåten med snittytan uppåt. Rosta i ugnen i ca 35 min.

4

Grovhacka basilika och persilja.

5

Tärna halloumin och stek den gyllene runt om i olja i en varm stekpanna.

6

Citrus- och chiliyoghurt: Blanda yoghurt med srirachasås, salt och peppar i en skål.

7

Pytt: Ta ut de rostade grönsakerna. Lägg citronerna åt sidan. Blanda pytten med basilika, persilja och spenat.Toppa med den stekta halloumin och lägg två grillade citronhalvor på fatet.

8

Tillsätt citronsaft från två grillade citronhalvor i yoghurtsåsen och servera till pytten.

Näringsvärde: 680 kcal, 33 g protein, 41 g fett, 40 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir