Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 200 g | Halloumi | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 0,5 dl | Ströbröd | |
| 150 g | Citron | |
| 3 st | Zucchini | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 st | Gul lök | |
| 2 dl | Vetemjöl | |
| 2 tsk | Torkad oregano | |
| 1 tsk | Mynta - torkad | |
| 3 st | Salladslök | |
| 1 tsk | Bakpulver | |
| Till servering | ||
| 350 g | Tzatziki | |
Riv zucchini och lök grovt. Finhacka salladslök och persilja. Riv skal från citronen och grovriv halloumi.
Lägg den rivna zucchini i ett durkslag, salta och låt stå i cirka 30 minuter, tryck sedan ut resterande av vätskan med händerna.
Vispa ägget lätt. Lägg alla ingredienser i en skål och knåda väl. Om smeten inte är tillräckligt fast, tillsätt lite ströbröd eller mjöl.
Rulla smeten till bollar, värm stekpannan häll i olivolja och lägg ned bollarna och platta sedan till dem något när du steker dem.
Servera med tzatziki och bröd.

162,50 kr /kg

3,66 kr /st

21,95 kr /st

54,24 kr /kg

43,17 kr /kg

19,67 kr /kg

3 327,78 kr /kg

71,19 kr /kg

107,14 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
127,33 kr /l

44,88 kr /kg

29,17 kr /kg

8,98 kr /kg

34,95 kr

77,78 kr /kg