Gå vidare till huvudinnehåll
Bakad potatis med skagenröra
Kokbok

Bakad potatis med skagenröra

1 tEnkelt
316,85 kr
4 portioner49,41 kr per portion
Det finns så många goda varianter på fyllningar till bakad potatis. Allt från det enkla med rom och gräddfil till rökt viltkött och pepparrotsgrädde. Här kommer ändå den kanske mest traditionella men enligt oss den fräschaste och godaste – skagenröran!

0,5 dlGräslök - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
4 stBakpotatis
1 dlMajonnäs
0,25 stRödlök
400 gRäkor med skal
0,25 stGurka
0,5 tskSalt Fint
1,5 mskCitron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225º. Skölj och borsta potatisarna. Stick några hål i varje. Baka dem mitt i ugnen i ca 50 minuter. Du kan också baka dem i mikrovågsugn i ca 14 minuter på full effekt.

Skala och hacka räkorna. Spara några till garnering. Hacka rödlök, gurka och gräslök fint. Spara lite till garnering. Blanda räkor, rödlök, gurka, gräslök, majonnäs och crème fraîche. Smaksätt med salt, svartpeppar och pressad citron. Ställ röran i kylen medan potatisen bakas klart.

Känn med en provsticka att potatisen är mjuk rakt igenom. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till från kortsidorna så att krysset öppnar sig. Fyll potatisarna med skagenröran och garnera med hela räkor, hackad lök och gurka.

Bild:

Lena Djuphammar