Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fyllning | ||
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 2 st | Gul lök | |
| 3 st | Ägg | |
| 75 g | Riven Ost | |
| 30 g | Smör | |
| 1 tsk | Salt | |
| 300 g | Grönkål | |
| Pajskal | ||
| 300 g | Kikärtor Kokta | |
| 30 g | Kokosolja | |
| 45 g | Mandelmjöl | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 tsk | Fiberhusk | |
Pajskal: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 175 grader i ca 15 minuter, låt svalna något innan du fyller det med fyllningen.
Fyllning: Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen. Strimla grönkålen och finhacka löken och vitlöken. Stek grönsakerna i smöret tills löken mjuknat. Lägg de stekta grönsakerna i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde, salt och lite svartpeppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och avsluta med osten. Grädda i 30–40 minuter på 175 grader, tills äggstanningen är fast.
Låt pajen vila 20 minuter efter att den kommit ur ugnen. Servera gärna med en blandad sallad, toppad med rostade pinjenötter.
Bild:
Christina Sundien

69,00 kr /l

19,67 kr /kg

4,20 kr /st

193,00 kr /kg

164,75 kr /kg

50,00 kr /kg

258,86 kr /l

205,00 kr /kg

350,00 kr /kg

217,27 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg