Gå vidare till huvudinnehåll
Pumpasoppa med myntafraiche och krutonger
Mari Bergman

Pumpasoppa med myntafraiche och krutonger

30 minMedel
253,15 kr
2 portioner 40,35 kr per portion
Härligt mustig och krämig pumpasoppa med krispiga krutonger och myntafraiche. Denna vackra soppa passar perfekt till Halloween!

Myntafraiche
1 krmSvartpeppar Malen
100 mlHavrefraiche
0,5 stMynta - färsk
1 krmSalt
Pumpasoppa
300 gPotatis Fast
0,5 tskChiliflakes
400 gVita Bönor Naturella
1 mskFärsk ingefära
5 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskVitvinsvinäger
2 mskGrönsaksbuljong
0,5 stApelsin
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
500 gButternutpumpa
1 krmSalt
Sallad
1 mskOlivolja
35 gSalladsmix
Tillbehör
1 krmSalt
1 mskOlivolja
1 skivaLantbröd
Instruktioner
1

Pumpasoppa: Skala och hacka lök och vitlök samt skala och riv ingefäran. Skala potatis samt pumpan och dela i tärningar.

2

Stek vitlök, lök och ingefära i olja i några minuter. Tillsätt sedan potatis, pumpa och chiliflakes och fräs någon minut.

3

Tillsätt vattnet, buljong, vinäger salt och peppar och koka på medelhög temperatur i 15-20 minuter.

4

Myntafraiche: Skölj och hacka myntan. Blanda myntan med havre fraichen samt salta och peppra.

5

Tillbehör: Skär brödet i mindre bitar och blanda med olivolja och salt. Stek brödkrutongerna i en stekpanna med lite olja i till brödet har fått en gyllne färg. Lägg krutongerna på lite hushållspapper och låt svalna.

6

Sallad: Skölj salladen och ringla på olivolja.

7

Pumpasoppa: Häll av bönorna och skölj i kallt vatten. Mixa soppan slät i en matberedare och tillsätt bönorna, apelsinsaft, salt och peppar.

8

Servera soppan med myntafraiche och krutonger. Servera salladen vid sidan om.

Näringsvärde: 670 kcal. 17 g protein, 30 g fett, 77 g kolhydrater

Bild:

Emma Mattsson