Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Myntafraiche | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 ml | Havrefraiche | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt | |
Pumpasoppa | ||
300 g | Potatis Fast | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
400 g | Vita Bönor Naturella | |
1 msk | Färsk ingefära | |
5 dl | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
0,5 st | Apelsin | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Butternutpumpa | |
1 krm | Salt | |
Sallad | ||
1 msk | Olivolja | |
35 g | Salladsmix | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 skiva | Lantbröd |
Pumpasoppa: Skala och hacka lök och vitlök samt skala och riv ingefäran. Skala potatis samt pumpan och dela i tärningar.
Stek vitlök, lök och ingefära i olja i några minuter. Tillsätt sedan potatis, pumpa och chiliflakes och fräs någon minut.
Tillsätt vattnet, buljong, vinäger salt och peppar och koka på medelhög temperatur i 15-20 minuter.
Myntafraiche: Skölj och hacka myntan. Blanda myntan med havre fraichen samt salta och peppra.
Tillbehör: Skär brödet i mindre bitar och blanda med olivolja och salt. Stek brödkrutongerna i en stekpanna med lite olja i till brödet har fått en gyllne färg. Lägg krutongerna på lite hushållspapper och låt svalna.
Sallad: Skölj salladen och ringla på olivolja.
Pumpasoppa: Häll av bönorna och skölj i kallt vatten. Mixa soppan slät i en matberedare och tillsätt bönorna, apelsinsaft, salt och peppar.
Servera soppan med myntafraiche och krutonger. Servera salladen vid sidan om.
Näringsvärde: 670 kcal. 17 g protein, 30 g fett, 77 g kolhydrater
Bild:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1