Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Rostad tomatsås | ||
| 1 st | Gul lök | |
| 50 g | Stjälkselleri | |
| 50 g | Kalamataoliver, (10 st) | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 5 st | Vanliga Tomater | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Köttbullar | ||
| 750 g | Färsk kycklingfilé, (3 filéer) | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
| 1 st | Citron | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| Till servering | ||
| 0,5 dl | Parmesanost | |
| 1 st | Persilja - färsk, (1 dl) | |
| 400 g | Spaghetti | |
Värm ugnen till 200 grader, grill.
Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt.
Skär sellerin och chilin i tjocka skivor och kärna ur oliverna om dem har kärnor. Lägg grönsaker, lök och oliver i en ugnsform. Ringla över olivolja och rosta högt upp i ugnen i cirka 15 minuter.
Skär kycklingfiléerna i tärningar och mixa i matberedare med grädde, persilja, salt och peppar till en slät smet, i cirka 20 sekunder.
Forma smeten till ganska stora bollar, cirka 20 stycken. Bryn dem runtom i olja på medelvärme i cirka 5 minuter.
Häll över tomatsåsen och låt puttra i cirka 5 minuter. Häll i citronsaften och strö över rivet citronskal.
Toppa med hackad persilja och parmesanost och servera direkt med nykokt spaghetti.
Bild:
Marcus Lawett

19,67 kr /kg

55,90 kr /kg

226,47 kr /kg

198,00 kr /kg

73,90 kr /kg

161,08 kr /kg

1 Bladpersilja knippe flow Klass1
149,75 kr /kg

54,24 kr /kg

93,17 kr /l

473,00 kr /kg

21,95 kr /st

19,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr