Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 st | Rödlök | |
| 100 g | Soltorkade Tomater | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 150 g | Fetaost | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 300 g | Potatis Fast | |
| Äggstanning | ||
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 6 st | Ägg | |
| 1,5 dl | Standardmjölk | |
| 2 tsk | Basilika - fryst | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 tsk | Timjan - torkad | |
| Sallad | ||
| 1 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gurka | |
Frittata: Skär den kokta potatisen i skivor. Skala och grovhacka rödlöken. Skölj och tärna paprikan och strimla de soltorkade tomaterna. Skär fetaosten i kuber.
Äggstanning: Vispa ihop äggen med mjölk, timjan, basilika, salt och svartpeppar i en bunke och ställ åt sidan.
Frittata: Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och paprika någon minut så att de mjuknar en aning. Tillsätt tomaterna, den skivade potatisen och fetaostkuberna jämt fördelat i pannan. Slå äggstanningen över grönsakerna i pannan och lägg på ett lock. Låt den stå under lock på medelvärme i ca 10 min. Efter 5 min kan du lyfta på locket och göra några hål med en gaffel så att all äggstanning stelnar ordentligt. Lägg på locket igen och låt den stå de resterande 5 min.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen och skär gurka i bitar. Finstrimla löken och blanda samman med lite olja och vinäger.
Servera din frittata med sallad.
Näringsvärde: 481 KCAL, 24 G PROTEIN, 31 G FETT, 28 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

30,00 kr /kg

225,48 kr /kg

186,33 kr /kg

56,90 kr /kg

22,17 kr /kg

3,25 kr /st

13,97 kr /l

279,00 kr /kg

27,90 kr /kg

66,48 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

33,95 kr

187,80 kr /l