Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Till servering | ||
| 700 g | Potatis Fast | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 3 st | Vanliga morötter | |
| Myntasås | ||
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 0,5 msk | Honung Flytande | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
| Biffar | ||
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 2 st | Ägg | |
| 800 g | Kikärtor Kokta | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 krm | Kanel | |
| 0,5 krm | Cayennepeppar | |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala morötter och potatis, och skär dem i klyftor. Lägg i en ugnsfast form, ringla olja över, salta och peppra. Baka i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Biffar: Skala och skiva vitlöksklyftorna. Hacka myntan.
Skölj kikärtorna i en sil eller durkslag och mixa till en smet tillsammans med olja, vitlök, mynta, ägg och kryddor.
Hetta upp en stekpanna med ordentligt med smör eller olja. Klicka ut smeten i pannan, platta till med stekspaden och stek biffarna i två omgångar ett par minuter per sida på medelhög värme, tills biffarna fått fin färg.
Myntasås: Hacka myntan och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera de vegetariska biffarna med myntasås, potatis och morötter.

24,39 kr /kg

13,95 kr /kg

49,90 kr /kg

269,50 kr /kg

4,20 kr /st

50,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg

924,24 kr /kg

823,75 kr /kg

1 065,00 kr /kg
