Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering och garnering | ||
0,25 st | Persilja - färsk | |
3 dl | Gräddfil | |
300 g | Baguette | |
Lammfärsgulasch | ||
1 msk | Paprikakrydda | |
2 msk | Tomatpuré | |
280 g | Gul lök | |
370 g | Krossade Tomater | |
2 st | Hönsbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Spiskummin | |
5 dl | Vatten | |
1 msk | Smör | |
2 krm | Flingsalt | |
2 msk | Mejram - torkad | |
120 g | Röd Paprika | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 krm | Cayennepeppar | |
400 g | Lammfärs | |
200 g | Potatis Fast |
Värm ugnen och baka bröden enligt förpackningens instruktioner.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Kärna ur och dela paprikan i bitar. Hetta upp en panna med smör och fräs lök, paprika och potatis utan att det tar färg.
Tillsätt lammfärsen och kryddorna. Fräs i ytterligare någon minut. Häll på krossade tomater, vatten, buljong eller fond och tomatpuré. Låt koka i 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Garnera gulaschen med persilja och servera den med gräddfilen och det nybakta brödet.
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria