Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 msk | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
600 g | Majskycklingfilé Färsk | |
35 g | Kryddmix Tandori, 1 påse | |
1 st | Grillpinnar | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 msk | Färsk ingefära |
Värm ugnen till 150 grader.
Tärna kycklingfilén.
Blanda yoghurt med limesaft, riven vitlök, riven ingefära, tandoorikrydda och salt i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda om väl. Plasta kycklingen och marinera i kylen i minst 1 tim.
Trä kycklingen på grillpinnar.
Hetta upp olja i en stekpanna/grillpanna och stek kycklingspetten på hög värme runt om på alla sidor så att de får en ordentlig grillyta.
Lyft över kycklingspetten på ett ugnståligt fat och stek klart i ugnen ca 10 min.
Skär limen i klyftor.
Pressa över limesaft på kycklingspetten. Servera gärna tandoorikycklingen tillsammans med lemon rice och raita. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Majskycklinginnerfilé Färsk 600g Guldfågeln