Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 1 st | Lime | |
| 600 g | Majskycklingfilé Färsk | |
| 35 g | Kryddmix Tandori, 1 påse | |
| 1 st | Grillpinnar | |
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
Värm ugnen till 150 grader.
Tärna kycklingfilén.
Blanda yoghurt med limesaft, riven vitlök, riven ingefära, tandoorikrydda och salt i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda om väl. Plasta kycklingen och marinera i kylen i minst 1 tim.
Trä kycklingen på grillpinnar.
Hetta upp olja i en stekpanna/grillpanna och stek kycklingspetten på hög värme runt om på alla sidor så att de får en ordentlig grillyta.
Lyft över kycklingspetten på ett ugnståligt fat och stek klart i ugnen ca 10 min.
Skär limen i klyftor.
Pressa över limesaft på kycklingspetten. Servera gärna tandoorikycklingen tillsammans med lemon rice och raita. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir

42,02 kr /kg

215,00 kr /kg

598,57 kr /kg

0,13 kr /st

44,50 kr /kg

319,00 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l



