Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk Pad thai
Malin Andersson

Vegansk Pad thai

15 minEnkelt
282,50 kr
4 portioner 24,53 kr per portion
Superenkel vegansk Pad thai med risnudlar, frästa grönsaker och sojasås. Tips: Stekt tofu passar utmärkt till denna rätt.

Nudlar
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stRödlök
1 stRöd Paprika
100 gMorötter
1 stChilifrukter
4 tskSesamolja
1 stLime
250 gBroccoli Färsk
50 gJordnötter Rostade
250 gRisnudlar
Sås
3 mskSirap Agave
2 tskMisopasta
2 tskSesamolja
4 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Blanda ihop sesamolja, agavesirap, ljus soja och misopasta i en skål. Ställ åt sidan.

Nudlar:

2

Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Pad thai:

3

Finhacka vitlöksklyftorna. Skiva rödlök, chili och morötterna samt dela broccolins buketter i mindre bitar och skiva stammen i tunna skivor. Skär paprikan i mindre bitar.

4

Fräs lök, vitlök, chili och morötter i sesamolja ett par minuter, blanda sedan ned broccoli och paprika och stek 3-4 minuter till.

5

Häll i nudlarna och såsen i grönsaksfräset och blanda om ordentligt.

6

Servera med hackade jordnötter och limeklyftor.

Bild:

Kerstin Eriksson