Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Hasselbackspotatis | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
50 g | Smör | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 kg | Potatis Fast | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Ströbröd | |
Tillbehör | ||
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Citron | |
150 g | Raw slaw | |
35 g | Färsk bladspenat | |
Tzatziki | ||
0,5 st | Citron | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
Falafel | ||
200 g | Falafelmix | |
1 msk | Olivolja |
Värm ugnen till 200 grader.
Hasselbackspotatis: Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev när du ska skiva den så ligger den stadigt.
Ställ potatisarna med den skårade sidan upp på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Strö över salt.
Skala och riv vitlök och fräs med smöret i en kastrull. Pensla potatisarna med vitlökssmöret och strö över ströbröd. Rosta i ugnen i ca 45 min.
Falafel: Tillaga falafelblandningen enligt anvisning på förpackningen.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Krama ur så mycket vätska som möjligt. Lägg gurkrivet i en skål och tillsätt yoghurt, riven vitlök, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Falafel: Stek falafelbollarna i olja enligt anvisning på förpackningen.
Tillbehör: Skölj spenat och blanda med raw slaw, olja, rivet citronskal och citronsaft.
Lägg upp hasselbackspotatis, falafel och sallad på ett fat. Servera med tzatziki.
Näringsvärde: 604 kcal, 19 g protein, 23 g fett, 72 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Falafelmix Glutenfri EKO 200g Ewalie