Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
400 g | Laxfilé Fryst | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Citron | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
340 g | Makaroner | |
1 st | Schalottenlök | |
3 dl | Matlagningsgrädde |
Tärna laxen. Pressa lite citron över och salta lite. Låt stå och dra medan du tillagar resterande råvaror.
Finhacka schalottenlöken och fräs i en panna med lite olja. Häll på grädde och buljong, låt koka upp.
Lägg i laxtärningarna och gör ett uppkok. Dra åt sidan.
Koka makaronerna enligt anvisning på paketet.
Låt laxen koka upp igen och tillsätt rivet citronskal, lite citronsaft, salta och peppra och tillsätt sist spenaten. Låt spenaten ”smälta” ner i såsen och servera över makaronerna.
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria