Gå vidare till huvudinnehåll
Makaroner med citronlax och babyspenat
Lantmännen

Makaroner med citronlax och babyspenat

30 minEnkelt
213,65 kr
4 portioner 38,40 kr per portion
En krämig laxpasta som för tankarna till södra Italien. Här möts lax, citrus och babyspenat i härlig harmoni. Obs! Om du använder fryst lax, låt den tina i kylen över natten

100 gFärsk bladspenat
1 stGrönsaksbuljong
400 gLaxfilé Fryst
0,5 tskSalt
1 stCitron
0,5 krmSvartpeppar Malen
340 gMakaroner
1 stSchalottenlök
3 dlMatlagningsgrädde
Instruktioner
1

Tärna laxen. Pressa lite citron över och salta lite. Låt stå och dra medan du tillagar resterande råvaror.

2

Finhacka schalottenlöken och fräs i en panna med lite olja. Häll på grädde och buljong, låt koka upp.

3

Lägg i laxtärningarna och gör ett uppkok. Dra åt sidan.

4

Koka makaronerna enligt anvisning på paketet.

5

Låt laxen koka upp igen och tillsätt rivet citronskal, lite citronsaft, salta och peppra och tillsätt sist spenaten. Låt spenaten ”smälta” ner i såsen och servera över makaronerna.