Gå vidare till huvudinnehåll
Torskpaket med västerbottensost och sommarsallad
Mari Bergman

Torskpaket med västerbottensost och sommarsallad

1 tMedel
461,55 kr
4 portioner73,08 kr per portion
Att grilla fisk är inte svårt! Dessa härliga fiskpaket med smak av västerbottensost, dill och citron är både enkla att göra och lätta att grilla. Potatisen till paketen går utmärkt att koka i förväg. Tips! Om du köper fryst fisk, låt den tina i kylen innan tillagning.

Torskpaket
0,5 stDill - färsk
500 gTorskrygg Fryst
65 gCitron, (0,5 st)
3 dlVispgrädde
2 krmSvartpeppar Malen
1,5 tskSalt Fint
500 gFärskpotatis
0,5 stGul lök
75 gRiven Västerbottensost
1 stAluminiumfolie
2 klyftaVitlök Vanlig
Sommarsallad
1 mskOlivolja
1 stKrispsallat
100 gRädisor
250 gSparris Färsk
1 krmSalt Fint
0,5 stDill - färsk
65 gCitron, (0,5 st)
Instruktioner
1

Torskpaket: Skölj och skrubba potatisen och koka i saltat vatten i ca 10 min. Låt svalna lite och skär potatisen i centimetertjocka skivor.

2

Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken. Skiva citronen. Grovhacka dillen.

3

Skär fisken i 4 lika stora portionsbitar. Salta och peppra fiskbitarna lite försiktigt.

4

Vispa ihop grädde, västerbottensost, salt och peppar i en bunke.

5

Gör 4 st folie- eller bakplåtsark med två ark i varje för att få en starkare botten. Fördela potatis, torsk, lök, vitlök och dill på varje ark. Vik upp kanterna och fördela 1 dl av gräddblandningen i varje paket. Lägg på en citronskiva och förslut paketen. Använder du bakplåtspapper och snöre är det bra med 4 händer som hjälps åt att försluta paketen.

6

Lägg paketen på grillen med lock över och grilla på en temperatur runt 180-200 grader i ca 30 min.

7

Sommarsallad: Grilla sparrisen på utegrillen i ca 10 min runt om tills den får fin färg. Grilla citronhalvan i ca 5 min.

8

Skölj salladen och skär i stora bitar. Skölj och halvera rädisorna. Skölj och finhacka dillen.

9

Lägg salladen på en skärbräda och toppa med rädisor, grillad sparris och hackad dill. Pressa över citronsaft från den grillade citronen och ringla över lite olja. Toppa med en nypa flingsalt.

10

Servera torskpaketen med sommarsalladen vid sidan av.

Näringsvärde: 624 kcal, 33,2 g protein, 41 g fett, 29 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir