Gå vidare till huvudinnehåll
Kryddigt ris med omelett, cashewnötter och vitlökssås

Kryddigt ris med omelett, cashewnötter och vitlökssås

30 minEnkelt
322,55 kr
4 portioner 33,57 kr per portion
Ett supergott och smakrikt ris med massa goda tillbehör som omelett, vitlökssås och cashewnötter.

Omelett
4 stÄgg
1 krmSalt
1 mskVatten
Vitlökssås
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
250 gMatlagningsyoghurt Turkisk
Topping
100 gCashewnötter Naturella
Kryddigt ris
250 gVanliga morötter
0,5 stPurjolök
2 mskVatten
1 tskSpiskummin
0,5 tskTorkad gurkmeja
3 dlLångkornigt Ris
1 mskLantbuljong
1 stBlomkål Färsk
1 mskSambal Oelek
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Kryddigt ris: Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med gurkmeja och buljong.

2

Skala och slanta morötterna. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter.

3

Hetta upp lite olja eller smör i en rymlig stekpanna och fräs blomkål, morötter och purjolök tillsammans med spiskummin tills det mjuknar och får fin färg.

4

Blanda ut sambal med vatten och tillsätt till grönsakerna. Blanda runt och låt det stå på svag värme på spisen.

5

Blanda ner det färdigkokta riset i stekpannan och blanda om.

6

Vitlökssås: Skala och pressa ner vitlöksklyftan i yoghurten. Smaka av med lite salt och peppar.

7

Omelett: Vispa samman ägg, vatten och salt i en skål. Hetta upp lite olja eller smör i en stekpanna och stek omeletten på medelvärme ca 2-3 min tills omeletten har stelnat. Stjälp upp omeletten på en tallrik vid servering.

Hacka cashewnötterna grovt och strö över riset. Servera med omelett och yoghurtsås.

Recept och

Näringsvärde: 575 kcal, 19 g prot, 25 g fett, 65 g kolh.

Bild:

Mari Bergman