Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Potatisstomp | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1,5 dl | Standardmjölk | |
| 800 g | Potatis Mjölig | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 100 g | Smör | |
| Hönsköttbullar | ||
| 500 g | Kycklingköttbullar | |
| 2 msk | Smör | |
| Rårörda lingon | ||
| 3,5 dl | Strösocker | |
| 600 g | Lingon Fryst | |
| Gräddsås | ||
| 5 dl | Oxbuljong | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 tsk | Kinesisk soja | |
| 2 msk | Smör | |
| 0,5 dl | Vispgrädde | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1,5 msk | Vetemjöl | |
| Pressgurka | ||
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 2 msk | Strösocker | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Ättiksprit | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Vatten | |
| 0,5 st | Gurka | |
Tillbehör som pressgurka och rårörda lingon kan med fördel förberedas i förväg och förvaras i kylen så länge.
Pressgurka Koka en lag av ättika, socker och vatten och låt den svalna. Skala och skiva gurka tunt, mandolin kan användas med fördel. Vänd ner gurka i ättikslagen. Finhackad persilja samt salt och peppar tillsätts i lagen precis innan servering.
Rårörda lingon Låt lingonen tina, lägg lingon och socker i en bunke och rör runt tills sockret har löst sig. Servera i en vacker skål.
Potatisstomp Börja med att koka 800 gram potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Värm 1,5 dl mjölk och 100 gram smör i en kastrull. Krossa potatisen med en visp till en grov massa. Tillsätt den varma mjölk- och smörvätskan, salt och peppar. Rör om potatisstompet ordentligt.
Gräddsås Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Tillsätt oxbuljongen, vispa slätt och sjud i ca 2 minuter. Smaksätt med grädde, soya, salt och peppar.
Hönsköttbullar Stek hönsköttbullarna varma i smör.
Servera med en fräsch sallad.

13,97 kr /l

22,17 kr /kg

107,50 kr /kg

133,11 kr /kg

69,00 kr /l

21,95 kr /st

62,78 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

22,50 kr /kg

5,65 kr /l

67,90 kr /l

8,98 kr /kg

20,50 kr /l