Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Basilika - färsk | |
3 klyfta | Vitlök Färsk | |
2,5 kg | Butternutpumpa | |
250 g | Körsbärstomater | |
50 g | Ruccolasallat | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
130 g | Sötmandel Naturell, (2 dl) | |
1 dl | Olivolja | |
200 g | Parmesanost | |
2 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 225°.
Skala pumpan med potatisskalare eller en vass kniv. Dela pumpan i små kuber, storlek som en sockerbit ungefär. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper och häll över olivolja, salt, peppar och vitlöksklyftorna (i sitt skal).
Baka i ugnen i 17 minuter, häll på mandlarna, och ändra till grilläge och kör i 3 minuter till.
Dela tomaterna på mitten. Riv parmesanosten grovt. Finhacka basilikan.
Ta ut pumpan. Lägg övriga ingredienser på plåten ihop med pumpan och blanda om.
Vitlöksklyftorna kan du ta bort helt om du vill eller om du vill ha mer vitlökssmak så ta ur dem ur skalet, finhacka och lägg tillbaka.
Förbered: Pumpan kan du skala och dela i kuber och förvara i kylen så slipper du göra det på festdagen.
Receptet kommer från boken ”Fest på 30 minuter” som är skriven av Jessica Frej. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Johanna Åkerberg Kassel.
Bild:
Johanna Åkerberg Kassel
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt