Ljummen pumpasallad med parmesan
Jessica Frej

Ljummen pumpasallad med parmesan

5 minEnkelt
361,95 kr
6 portioner43,69 kr per portion
Jag har alltid älskat butternutpumpa! Den här salladen svängde jag ihop till lunch en gång och la upp en bild på instagram i vanlig ordning. Kommentarerna haglade in och alla ville ha receptet och jag var nästan chockad själv över hur gott det blev trots att rätten var så enkel.

100 gFärsk bladspenat
1 stBasilika - färsk
3 klyftaVitlök Färsk
2,5 kgButternutpumpa
250 gKörsbärstomater
50 gRuccolasallat
0,5 tskSvartpeppar Malen
130 gSötmandel Naturell, (2 dl)
1 dlOlivolja
200 gParmesanost
2 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°.

2

Skala pumpan med potatisskalare eller en vass kniv. Dela pumpan i små kuber, storlek som en sockerbit ungefär. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper och häll över olivolja, salt, peppar och vitlöksklyftorna (i sitt skal).

3

Baka i ugnen i 17 minuter, häll på mandlarna, och ändra till grilläge och kör i 3 minuter till.

4

Dela tomaterna på mitten. Riv parmesanosten grovt. Finhacka basilikan.

5

Ta ut pumpan. Lägg övriga ingredienser på plåten ihop med pumpan och blanda om.

6

Vitlöksklyftorna kan du ta bort helt om du vill eller om du vill ha mer vitlökssmak så ta ur dem ur skalet, finhacka och lägg tillbaka.

7

Förbered: Pumpan kan du skala och dela i kuber och förvara i kylen så slipper du göra det på festdagen.

8

Receptet kommer från boken ”Fest på 30 minuter” som är skriven av Jessica Frej. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Johanna Åkerberg Kassel.

Bild:

Johanna Åkerberg Kassel