Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Recept 2: Sötpotatisenchiladas | ||
| 170 g | Majskorn | |
| 320 g | Tortilla | |
| 115 g | Tacosås | |
| 150 g | Riven Texmexost | |
| 380 g | Svarta Bönor | |
| Tzatziki | ||
| 1,5 dl | Gräddfil | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 3 krm | Salt | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 3 msk | Majonnäs | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Vit balsamvinäger | |
| Tillbehör | ||
| 115 g | Tacosås | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1,5 dl | Gräddfil | |
| 180 g | Romansallat, (1 st) | |
| 170 g | Majskorn | |
| Recept 1: Kyckling | ||
| 630 g | Kyckling Minutfilé | |
| 4 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
| Sötpotatis | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Citron - Eko | |
| 1 500 g | Sötpotatis | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 150 g | Fetaost | |
| 100 g | Färsk bladspenat | |
| 3 krm | Svartpeppar | |
| 1 tsk | Salt | |
Recept 1: Snabbstekt kyckling med rostad sötpotatis och tzatziki, 50 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper och en stor bunke.
Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära och olivolja i bunken. Krydda med salt och peppar efter smak. Fördela sötpotatisen jämt på de två plåtarna och rosta i ugnen i ca 30 min.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och lägg gurkrivet i en skål. Skala och riv i vitlök. Tillsätt gräddfil, majonnäs, balsamvinäger, salt och peppar och blanda om.
Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min/sida på medelhög värme så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i pannan.
Sötpotatis: Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med spenat, smulad fetaost och rivet citronskal. Spara hälften av sötpotatisblandningen till recept 2. Servera kycklingen med rostad sötpotatis och tzatziki.
Recept 2: Sötpotatisenchiladas, 20 min tillagning. Ta fram sötpotatisblandningen från recept 1.
Blanda sötpotatisblandningen med avrunna bönor och majs. Fördela blandningen i 8 st tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg i formen med skarven neråt. Fördela tacosås över och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurkan. Blanda ihop i en skål med resten av majsen.
Servera enchiladas med sallad, gräddfil och tacosås.
Bild:
Nurlan Emir

60,51 kr /kg

49,84 kr /kg

71,74 kr /kg

193,00 kr /kg

84,78 kr /kg

53,17 kr /l

62,78 kr /kg

77,38 kr /kg

105,28 kr /kg

160,83 kr /kg

68,44 kr /kg

39,86 kr /kg

139,75 kr /kg

159,67 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

187,80 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l