Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Citronmeliss | |
| 70 g | Maränger | |
| 500 ml | Vaniljglass | |
| 2 msk | Strössel | |
| Karamelliserad banan | ||
| 2 msk | Råsocker Strö | |
| 2 st | Banan | |
| 1 msk | Smör | |
| Chokladsås | ||
| 1 dl | Kakao | |
| 1 dl | Standardmjölk | |
| 0,5 krm | Salt | |
| 1 dl | Råsocker Strö | |
Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
Låt sjuda på svag värme i cirka 5-10 minuter, rör om då och då med en visp.
Karamelliserad banan:
Skala bananerna och skiva frukten i centimetertjocka skivor.
Vänd bananskivorna i socker.
Smält smör i en stekpanna och stek bananskivorna tills sockret smält.
Ringla eventuellt över lite socker på bananerna i pannan medan de steks för att få ett jämt sockerlager på vardera bananskiva.
När sockret smält och bananerna stekts så stänger du av plattan och låter bananerna svalna i stekpannan.
Marängsviss:
Vispa grädde.
Montera desserten i serveringsskål och varva med glass, grädde, banan och maräng.
Ringla över chokladsås, toppa med strössel (gärna svart & vitt) och garnera med citronmeliss.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

93,17 kr /l

1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
26,95 kr /st

356,79 kr /kg

27,97 kr /l

134,48 kr /kg

1 Bananklase EKO Fairtrade Klass1
34,37 kr /kg

249,75 kr /kg

13,97 kr /l

49,00 kr /kg

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg