Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Soppa | ||
| 0,5 tsk | Basilika - torkad | |
| 1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 l | Vatten | |
| 0,5 tsk | Torkad oregano | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 400 g | Pastasås Classico | |
| 300 g | Vanliga morötter | |
| 1 st | Gul lök | |
| 200 g | Fusilli | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 1,5 msk | Grönsaksfond | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| Tillbehör | ||
| 120 g | Bacon Tärnat | |
| 2 st | Pitabröd | |
Soppa: Skala och skiva morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök och bryn allt sedan i en kastrull med lite olivolja tills de börjar mjukna. Tillsätt oregano och basilika och ha i tomatpurén. Rosta tills det får en mörk färg, men det ska inte bli bränt. Slå på balsamvinäger och låt det reducera i ca 10 sek. Tillsätt tomatsås, vatten och buljong och låt soppan småputtra under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Stek baconet knaprigt i en panna utan fett. Häll sedan över det på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Skär pitabröden i stänger och stek dem på båda sidor i lite olivolja i en varm panna.
Soppa: Tillsätt pastan och låt soppan fortsätta puttra tills pastan känns klar. Ta gärna av soppan från spisen lite innan pastan är helt klar då den fortsätter att tillagas i den varma soppan.
Toppa med knaprigt bacon och pitabrödsstänger.
Bild:
Linnea Swärd

57,38 kr /kg

13,95 kr /kg

19,67 kr /kg

31,90 kr /kg

142,50 kr /kg

47,81 kr /kg

3 395,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

6 990,00 kr /kg

217,27 kr /kg

131,90 kr /l

230,56 kr /l

119,75 kr /kg
