Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 150 g | Haricot Verts Färsk | |
| 400 g | Basmatiris | |
| Lax | ||
| 0,5 st | Purjolök | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 0,5 tsk | Chiliflakes | |
| 1 st | Lime | |
| 1 st | Sötpotatis | |
| 250 ml | Kokosgrädde | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong | |
| 1 msk | Sesamfrö | |
| 600 g | Laxfilé | |
| 2 msk | Färsk ingefära | |
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut och tina laxen om den är fryst.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Lax: Skala sötpotatisen och skär den i 1/2 cm tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över.
Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda vitlök, ingefära, chiliflakes, grönsaksbuljong, salt, kokosgrädde och vatten i en kastrull. Sjud upp och tillsätt skal och saft från limen och häll såsen över lax och grönsaker i formen. Strö över en nypa extra salt på fisken och sätt in i ugnen ca 25 min.
Tillbehör: Förväll haricots vertsen i en kastrull med saltat vatten ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål.
Strö sesamfrön och finhackad koriander över laxen och servera tillsammans med ris och haricots verts.
Näringsvärde: 698 kcal, 53 g protein, 20 g fett, 71 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

193,00 kr /kg

38,42 kr /kg

269,50 kr /kg

52,66 kr /kg

39,86 kr /kg

71,80 kr /l

36,95 kr

199,88 kr /kg

139,75 kr /kg

59,95 kr /kg

37,95 kr

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

3,99 kr /l