Gå vidare till huvudinnehåll
Ruccolapotatis med stekt kassler och tomatsallad
Mathem

Ruccolapotatis med stekt kassler och tomatsallad

30 minEnkelt
203,75 kr
4 portioner 30,67 kr per portion
Ruccolapesto som är jättegod ihop med potatis och kassler. Serveras med en fräsch tomatsallad.

Tomatsallad
1 krmChilipulver
400 gVanliga Tomater
0,5 tskBasilika - torkad
1 mskOlivolja
2 krmSalt
1 mskVit balsamvinäger
Tillbehör
1 mskSmör
600 gKassler
1 tskOlivolja
Ruccolapotatis
65 gCitron, (1 st)
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
0,75 dlOlivolja
800 gPotatis Fast
1 klyftaVitlök Vanlig
70 gRuccolasallat
Instruktioner
1

Skala och dela potatisen på mitten. Koka potatishalvorna i lättsaltat vatten.

2

Ruccoladressing: Skölj ruccolan och mixa nästan hela förpackningen (spar en näve) tillsammans med olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar och citronsaft till en slät dressing med hjälp av en stavmixer.

3

Tomatsallad: Skölj och hacka tomaterna och blanda med olivolja, vit balsamvinäger, basilika och chilipulver. Smaka av med lite salt och ställ åt sidan.

4

Tillbehör: Skär kasslern i skivor och stek dem i en varm panna på båda sidor i lite smör och olja.

5

Ruccolapotatis: Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.

Servera kasslerskivorna tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.

Näringsvärde: 503 KCAL 38 G PROTEIN 22 G FETT 36 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd