Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsallad | ||
1 krm | Chilipulver | |
400 g | Vanliga Tomater | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
1 msk | Smör | |
600 g | Kassler | |
1 tsk | Olivolja | |
Ruccolapotatis | ||
65 g | Citron, (1 st) | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
0,75 dl | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
70 g | Ruccolasallat |
Skala och dela potatisen på mitten. Koka potatishalvorna i lättsaltat vatten.
Ruccoladressing: Skölj ruccolan och mixa nästan hela förpackningen (spar en näve) tillsammans med olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar och citronsaft till en slät dressing med hjälp av en stavmixer.
Tomatsallad: Skölj och hacka tomaterna och blanda med olivolja, vit balsamvinäger, basilika och chilipulver. Smaka av med lite salt och ställ åt sidan.
Tillbehör: Skär kasslern i skivor och stek dem i en varm panna på båda sidor i lite smör och olja.
Ruccolapotatis: Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.
Servera kasslerskivorna tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.
Näringsvärde: 503 KCAL 38 G PROTEIN 22 G FETT 36 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria