Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sås | ||
| 0,25 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1,5 msk | Dijonsenap | |
| 1 krm | Salt | |
| Tillbehör | ||
| 70 g | Machesallat | |
| Biffar | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 200 g | Rödbetor | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 msk | Dijonsenap | |
| 1 st | Ägg | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Kapris | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 500 g | Nötfärs | |
| Potatis | ||
| 1 krm | Salt | |
| 700 g | Potatis | |
| 2 msk | Olivolja | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.
Biffar: Skala och grovriv rödbetor på ett rivjärn och finhacka kaprisen. Blanda färsen med rödbetor, kapris, dijonsenap, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Sås: Blanda creme fraiche med dijonsenap, vinäger och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Servera biffarna tillsammans med rostad potatis, sås och sallad.
Näringsvärde: 618 kcal, 33g protein, 38g fett, 34g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

69,90 kr /l

291,54 kr /kg

19,95 kr /kg

4,20 kr /st

619,00 kr /kg

153,00 kr /kg

16,48 kr /kg

139,80 kr /l

34,50 kr

153,26 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l