Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sås | ||
| 3 st | Kvisttomater | |
| 4 krm | Salt | |
| 390 g | Krossade Tomater | |
| 2 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 2 st | Gul lök | |
| 2 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 2 tsk | Garam Masala | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 250 ml | Havrebaserad matlagning | |
| 2 krm | Cayennepeppar | |
| 1 dl | Vatten | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 4 msk | Färsk ingefära | |
| 1 krm | Strösocker | |
| 4 msk | Tomatpuré | |
| Recept 1: Kycklinggryta | ||
| 1 st | Purjolök | |
| 4 krm | Salt | |
| 550 g | Strimlad kyckling | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
| Recept 2: Palak paneer med bröd | ||
| 400 g | Paneer | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 st | Baguette | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Salt | |
| 65 g | Färsk bladspenat | |
| Sallad | ||
| 1 st | Mynta - färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 st | Gurka | |
| 150 g | Sockerärta Färsk | |
| 2 tsk | Vit balsamvinäger | |
| Tillbehör | ||
| 4 dl | Ris | |
Recept 1: Kycklinggryta med ris, 30 min tillagning. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära och strimla tomaterna. Lägg tomaterna åt sidan.
Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala, gurkmeja och cayennepeppar. Tillsätt tomatpuré och socker och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och vatten och låt det puttra i 2-3 min.
Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Kyckling: Strimla paprika och purjolök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingstrimlor, paprika och purjolök i ca 5 min. Krydda med lite salt och peppar.
Sås: Tillsätt hälften av såsen till kycklingen och låt det puttra ihop. Häll över resten av såsen i en förvaringsburk och spara till recept 2.
Servera kycklinggrytan tillsammans med ris.
Recept 2 Palak paneer med bröd och sallad, 15 min, tillagning: Ta fram såsen från recept 1.
Tärna paneerosten och stek i olja på medelhög värme runt om.
Tillsätt ost och spenat till såsen och smaka av med salt och peppar.puttra i 2-3 min.
Sallad: Hyvla remsor av gurka med en potatisskalare. Strimla sockerärtorna och finhacka myntan. Blanda samman i en skål och tillsätt salt, olja och balsamvinäger. Servera palak paneer med bröd och gurksallad vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir

109,90 kr /kg

37,18 kr /kg

19,67 kr /kg

1 150,00 kr /kg

135,80 kr /l

42,00 kr /l

139,75 kr /kg

38,42 kr /kg

1 Kyckling Minutstrimlor Fryst
145,38 kr /kg

56,90 kr /kg

220,00 kr /kg

180,42 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

269,50 kr /kg

66,48 kr /kg

246,33 kr /kg

83,90 kr /kg

29,17 kr /kg

953,13 kr /kg

1 Veggiebuljong Gluten & Jästfri EKO
341,25 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

31,95 kr

34,50 kr

22,50 kr /kg

119,75 kr /kg

187,80 kr /l