Crab cakes med lime och ingefära
Mari Bergman

Crab cakes med lime och ingefära

50 minEnkelt
372,25 kr
4 portioner16,67 kr per portion
Det finns kakor – och så finns det crab cakes. Krabba smaksatt med ingefära, salladslök, chili, lime och massor av koriander är perfekt att servera som en förrätt eller som en av flera smårätter till en asiatisk middag. Servera gärna med en god chilimajonnäs och extra lime.

Köp hem
1 mskFärsk ingefära
65 gSalladslök
2 stLime
2 stKrabba
1 stKoriander - färsk
Från ditt skafferi
2 dlPanko
1 stÄgg
1 tskChiliflakes
3 mskRapsolja
2 krmSvartpeppar
1 mskPotatismjöl
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Rensa krabborna. Finhacka krabbköttet och lägg i en bunke.

2

Finstrimla salladslök, skala och riv ingefära och finhacka koriander. Tillsätt till krabbköttet.

3

Tillsätt ägg, potatismjöl, chiliflakes, salt, peppar, rivet limeskal och limesaft från en lime. Blanda om och forma små biffar med hjälp av händerna.

4

Vänd biffarna i pankoströbröd.

5

Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek biffarna, några i taget, på medelhög värme tills de är frasiga och gyllenbruna.

6

Servera dina crab cakes tillsammans med limeklyftor och gärna en god chilimajonnäs.

Bild:

Roland Persson