Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
1 msk | Färsk ingefära | |
65 g | Salladslök | |
2 st | Lime | |
2 st | Krabba | |
1 st | Koriander - färsk | |
Från ditt skafferi | ||
2 dl | Panko | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Chiliflakes | |
3 msk | Rapsolja | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Potatismjöl | |
1 tsk | Salt |
Rensa krabborna. Finhacka krabbköttet och lägg i en bunke.
Finstrimla salladslök, skala och riv ingefära och finhacka koriander. Tillsätt till krabbköttet.
Tillsätt ägg, potatismjöl, chiliflakes, salt, peppar, rivet limeskal och limesaft från en lime. Blanda om och forma små biffar med hjälp av händerna.
Vänd biffarna i pankoströbröd.
Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek biffarna, några i taget, på medelhög värme tills de är frasiga och gyllenbruna.
Servera dina crab cakes tillsammans med limeklyftor och gärna en god chilimajonnäs.
Bild:
Roland Persson
1 Krabba Soft Shell Fryst Meranus
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt