Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 1 dl | Kolasås | |
| 1 dl | Riven kokos | |
| Vetedeg | ||
| 50 g | Jäst Söta Degar Färsk | |
| 1 kg | Vetemjöl | |
| 5 dl | Standardmjölk | |
| 2 dl | Strösocker | |
| 1 tsk | Salt | |
| 250 g | Smör | |
| 0,5 tsk | Kardemummakärnor | |
| Fyllning | ||
| 5 tsk | Kanel Malen | |
| 1 dl | Strösocker | |
| 3 st | Äpplen | |
| 150 g | Smör | |
| Sockerlag | ||
| 2 dl | Vatten | |
| 1 dl | Strösocker | |
| Pensling | ||
| 1 st | Ägg | |
| 1 dl | Pärlsocker | |
Vetedeg: Värm mjölken till rumstemperatur. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen lösts upp helt i mjölken.
Mortla kardemummakärnorna. Blanda ner kardemumma, rumstempererat smör delat i bitar, strösocker och hälften av mjölet. Arbeta ihop ingredienserna till en kladdig deg. Tillsätt saltet och addera mer mjöl efter behov.
Knåda degen i ungefär 10 min med maskin. Lägg på lite tid om du knådar degen för hand.
Låt degen jäsa i drygt 1 tim. Den ska bli dubbelt så stor.
Fyllning: Skala och riv äpplena. Blanda eller mixa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
Vetedeg: Dela degen i två lika delar när den jäst klart. Ta den ena delen och kavla ut till en stor rektangel, ca mått 30x40 cm.
Bre ut fyllningen i ett jämnt lager. Rulla ihop degen så tajt du kan.
Skär ca 2 centimeter tjocka skivor. Lägg bullarna med snittytan uppåt på en plåt.
Pensla bullarna med ägg och grädda dem i ugnen på 200 grader i ca 10 min eller tills de fått fin färg.
Sockerlag: Koka upp vatten och socker. Rör om tills sockret lösts upp och vätskan tjocknat lite.
Vetedeg: Pensla bullarna med sockerlagen direkt när de kommer ut ur ugnen.
Topping: Spritsa bullarna med kolasås och strössla över riven kokos innan servering.
Bild:
Nurlan Emir

124,29 kr /kg

107,50 kr /kg

99,00 kr /kg

13,97 kr /l

1 309,52 kr /kg

24,95 kr /kg

4,20 kr /st

8,98 kr /kg

22,50 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

32,95 kr

41,90 kr /kg