Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Nudelsallad | ||
| 150 g | Sugarsnaps | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 70 g | Färsk bladspenat | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 200 g | Glasnudlar | |
| 1 krm | Salt | |
| 400 g | Minimajs | |
| 100 g | Rädisor | |
| Lax | ||
| 600 g | Laxfilé | |
| Marinad | ||
| 1 msk | Sesamolja | |
| 1 msk | Vitvinsvinäger | |
| 1 g | Vitlök Vanlig | |
| 3 msk | Strösocker | |
| 5 msk | Japansk soja | |
Lax: Dela laxen i 4 jämnstora bitar.
Marinad: Riv vitlök och rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxbitarna i marinaden och ställ eventuellt i kylen över natten.
Nudelsallad: Mjuka upp nudlarna genom att koka dem enligt anvisningen på förpackningen, men förkorta tiden med 2 minuter. De ska vara spänstiga. Skölj med iskallt vatten.
Lax: Ta upp laxen och torka av den något. Spara marinaden. Stek i medelhet panna, först på ena sidan cirka 3 minuter, sedan den andra sidan i ytterligare 2 minuter.
Nudelsallad: Dela minimajs, rädisor och sugarsnaps på mitten. Skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en panna med lite olja tills den är rykande het. Stek hastigt minimajs, spenat och rödlök till nudelsalladen. Häll över 1 msk marinad från laxen och tillsätt sojan. Lägg i nudlar, rädisor och sugar snaps och låt bli genomvarmt.
Servera laxen tillsammans med den varma nudelsalladen. Lägg gärna nudlarna som en bädd och toppa med laxen.
Näringsvärde: Kcal: 594, Fett: 19 g, Protein: 33 g, Kolhydrater: 71 g
Bild:
Daniel Ohlsson

246,33 kr /kg

30,00 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

107,80 kr /kg

42,24 kr /kg

56,30 kr /kg

199,88 kr /kg

246,33 kr /l

296,67 kr /l

40,56 kr /l

29,17 kr /kg

139,80 kr /l

217,27 kr /kg

22,50 kr /kg

