Örtkotletter med tzatziki och tomatris
Hemmakock

Örtkotletter med tzatziki och tomatris

30 minEnkelt
253,05 kr
4 portioner37,74 kr per portion
Örtmarinerade kotletter med spännande rött ris med smak av tomat. Tzatziken är pricken över i:et i denna rätt! Kotletterna kan också läggas på grillen. Börja då med att värma grillen, och grilla dem sedan ca 6-7 minuter per sida. (Familjematkassen v22 2012)

Tomatris
2 mskTomatpuré
3 dlRisoni
1 mskOlivolja
1 tskSalt Fint
Tzatziki
2 dlYoghurt för Matlagning
100 gGurka
1 klyftaVitlök Färsk
Gurksallad
1 tskVitvinsvinäger
1 mskOlivolja
250 gRomansallat
200 gGurka
Fläskkotletter
2 krmSvartpeppar
0,5 stCitron
1 mskTimjan - torkad
2 klyftaVitlök Färsk
480 gFläskkotlett
4 mskOlivolja
0,3 stPersilja - färsk
1 tskFlingsalt
Instruktioner
1

Örtkotletter: Hacka persilja, skala vitlöksklyftor och dela citron. Rör ihop olja, persilja, pressad vitlök, citronsaft, timjan, salt och peppar till en marinad. Lägg kotletterna i marinaden och blanda om ordentligt så att marinaden fördelar sig över alla köttbitar. Låt kotletterna ligga och dra sig medan du förbereder resten.

Tomatris: Fräs tomatpuré och olja hastigt på medelhög värme i en kastrull. Tillsätt ris(alt risoni) och fräs med försiktigt under omrörning. Häll i vatten och koka enligt förpackningens anvisningar.

Tzatziki: Skölj och riv gurka. Krama ur vattnet. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en skål. Smaka av med svartpeppar och salt.

Gurksallad: Skölj gurkan och skär i mindre bitar. Skölj och strimla salladen. Lägg upp allt i en skål och droppa lite olivolja och vinäger över.

Bryn kotletterna på hög värme ca 2 minuter per sida. Sänk sedan värmen och stek vidare i ungefär 10 minuter. Vänd någon gång. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.

Servera kotletterna med tomatriset, tzatzikin och gurksalladen.