Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 tsk | Salt | |
| 4 st | Sardeller | |
| 500 g | Lammfärs | |
| 1 tsk | Råsocker Strö | |
| 3 st | Lagerblad | |
| 0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Fänkål Krydda | |
| 2 st | Schalottenlök | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Krossade Tomater | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 dl | Rött vin | |
Stöt fänkålen i en mortel, och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
Hetta upp olivolja i en gjutjärnsstekpanna. Fräs lök och vitlök med fänkålen och sardellerna, försiktigt, på medelvärme.
Tillsätt färsen, och finfördela den medan den steks.
Lägg i lagerbladen, och häll över vin och tomatkonserv. Krydda med salt, svartpeppar och en gnutta råsocker. Lägg på lock, och låt koka på låg värme i 20 minuter.
Tag av locket, rör i bolognesen, och låt den koka ihop 10 minuter utan lock. Smaka av med salt, svartpeppar och råsocker, och servera med nykokt pasta.
Bild:
Annika Ingemarsson

536,88 kr /kg

224,88 kr /kg

1 192,31 kr /kg

51,80 kr /kg

37,18 kr /kg

103,93 kr /l

29,17 kr /kg

49,00 kr /kg

3 737,50 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

217,27 kr /kg

