Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Lax | ||
| 0,5 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 1 msk | Salt | |
| 1 msk | Strösocker | |
| 0,5 msk | Chiliflakes | |
| 500 g | Laxfilé | |
| 1 msk | Smör | |
| Tillbehör | ||
| 336 g | Tortilla | |
| 100 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 50 g | Salladsmix | |
| Salsa | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 1 tsk | Honung | |
| 1 st | Avokado | |
| 1 tsk | Färsk ingefära | |
| 0,5 tsk | Chiliflakes | |
| 225 g | Mango Fryst | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 0,5 st | Lime | |
Salsa:Skölj, kärna ur och tärna gurkan. Tärna avokadon och skala och finhacka rödlöken.
Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade mangon. Tillsätt saften från en halv lime, chiliflakes, honung och salt.
Lax:Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på ganska hög värme på båda sidor. Lägg över dem på ett fat.
Tillbehör:Skölj salladen och lägg upp yoghurten i en liten skål.
Fyll tortillabröden med sallad, salsa och lax och toppa med lite yoghurt. Vik ihop och njut.
Näringsvärde: Kcal: 483, Fett: 31 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 20 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell

199,88 kr /kg

49,84 kr /kg

49,90 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

30,00 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

139,75 kr /kg

88,67 kr /kg

269,50 kr /kg

62,78 kr /kg

52,66 kr /kg

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
127,33 kr /l

29,17 kr /kg

22,50 kr /kg

37,95 kr

145,00 kr /kg

111,90 kr /kg