Krämig senapssill på aubergine
Mari Bergman

Krämig senapssill på aubergine

30 minEnkelt
88,75 kr
8 portioner1,94 kr per portion
En vegansk variant på den klassiska senapssillen. Passar perfekt på alla julbord. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

Senapskräm
1 dlRapsolja
1,5 mskStrösocker
1 krmSalt Fint
0,5 dlSenap Grovkornig
1 mskVitvinsvinäger
1 krmSvartpeppar
0,5 stDill - färsk
1 mskDijonsenap
Ättikslag
1 dlStrösocker
1 krmKryddpeppar Hel
3 stLagerblad
2 krmFlingsalt
0,5 stAubergine
2 dlVatten
100 gMorötter
0,5 stRödlök
0,5 dlÄttiksprit
Instruktioner
1

Ättikslag dag 1: Koka ihop vatten, ättiksprit, socker, lagerblad, kryddpeppar och flingsalt i en kastrull tills sockret löser sig.

2

Skala moroten och hyvla långa remsor. Skala och strimla rödlöken.

3

Skär auberginen i silliknande bitar. Strö över lite salt och låt vattna ur i ca 5 min.

4

Koka upp vatten i en kastrull och koka auberginbitarna i 30 sek. Sila av vattnet och spola auberginebitarna kalla.

5

Lägg ner aubergine, morot och rödlök i en glasburk och tillsätt lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen över natten.

6

Senapskräm dag 2: Blanda grovkornig senap, dijonsenap, socker och vitvinsvinäger i en skål. Vispa i oljan.

7

Skölj och finhacka dillen och tillsätt till senapskrämen.

8

Sila av lagen från auberginen och blanda sedan auberginen med senapskrämen. Smaka av med salt och peppar. Skölj ur glasburken och lägg tillbaka senapssillen och servera.

Servera på julbordet.

Bild:

Simon Bajada