Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Senapskräm | ||
1 dl | Rapsolja | |
1,5 msk | Strösocker | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 dl | Senap Grovkornig | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 msk | Dijonsenap | |
Ättikslag | ||
1 dl | Strösocker | |
1 krm | Kryddpeppar Hel | |
3 st | Lagerblad | |
2 krm | Flingsalt | |
0,5 st | Aubergine | |
2 dl | Vatten | |
100 g | Morötter | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 dl | Ättiksprit |
Ättikslag dag 1: Koka ihop vatten, ättiksprit, socker, lagerblad, kryddpeppar och flingsalt i en kastrull tills sockret löser sig.
Skala moroten och hyvla långa remsor. Skala och strimla rödlöken.
Skär auberginen i silliknande bitar. Strö över lite salt och låt vattna ur i ca 5 min.
Koka upp vatten i en kastrull och koka auberginbitarna i 30 sek. Sila av vattnet och spola auberginebitarna kalla.
Lägg ner aubergine, morot och rödlök i en glasburk och tillsätt lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen över natten.
Senapskräm dag 2: Blanda grovkornig senap, dijonsenap, socker och vitvinsvinäger i en skål. Vispa i oljan.
Skölj och finhacka dillen och tillsätt till senapskrämen.
Sila av lagen från auberginen och blanda sedan auberginen med senapskrämen. Smaka av med salt och peppar. Skölj ur glasburken och lägg tillbaka senapssillen och servera.
Servera på julbordet.
Bild:
Simon Bajada
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria