Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Mascarponepasta | ||
400 g | Tagliatelle | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Mascarpone | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Gräslök - fryst | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Färsk bladspenat |
Sätt ugnen på 175 grader och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med basilika, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen ca 1 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Mascarponepasta: Sila av pastavattnet men spar ungefär 1/2 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen med pastavattnet. Tillsätt olja och pressa i vitlök. Blanda ner sköljd spenat, mascarponeost och gräslök. Rör om och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
Skär kycklingen i skivor och lägg dem över pastan.
Näringsvärde: Kcal: 709, Protein: 45 g, Fett: 33 g, Kolhydrater: 52 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
4 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1