Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Caprese (Tomatsallad) | ||
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
200 g | Burrata, (2 st) | |
400 g | Tomater | |
1 krm | Salt | |
Rissallad | ||
1 st | Basilika - färsk, (1,5 dl) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Citronjuice - råpressad | |
30 g | Ruccolasallat | |
2 msk | Olivolja | |
65 g | Mandlar rostade, (1 dl) | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
380 g | Arborioris, (4 dl) | |
1 krm | Salt | |
50 g | Parmesanost | |
375 g | Lax Varmrökt | |
50 g | Kalamataoliver |
Rissallad: Koka riset mjukt i saltat vatten (rör inte för mycket i riset under kokningen!). Låt riset rinna av i en finmaskig sil.
Häll över i en stor skål. Låt svalna något och rör sedan ner citronsaft, olivolja, riven eller pressad vitlök och hackad basilika. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd slutligen ner rostade grovhackade mandlar, hyvlad parmesan och ruccola strax innan servering.
Caprese: Skär tomaterna i mindre bitar och lägg på ett fat. Bryt burattan i bitar och vänd ner i tomaterna tillsammans med basilika. Ringla över rikligt med olivolja. Krydda med salt.
Servera varmrökt lax Toscana med rissallad, caprese och ev. oliver.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1