Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 250 g | Vanliga morötter | |
| 50 g | Riven Ost | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 400 g | Spaghetti | |
| Vegobolognese | ||
| 300 g | Vegetarisk Färs | |
| 145 g | Kalamataoliver | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1,5 dl | Vatten | |
| 2 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 st | Stjälkselleri | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong | |
| 1 tsk | Basilika - torkad | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Citron | |
| 2 tsk | Rödvinsvinäger | |
Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.
Bolognese: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin och halvera cocktailtomaterna.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn den vegetariska färsen, lök och selleri på medelvärme i ca 5 min. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, vatten, buljong, oliver och cocktailtomater. Låt puttra ihop 5-10 min.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala morötterna och skär i stavar. Skölj och finhacka basilika.
Bolognese: Smaka av färssåsen med citronskal, citronsaft samt salt och peppar. Strö över basilika och servera med pasta, riven ost och morotsstavar vid sidan av.
Styling &
Näringsvärde: 591 kcal, 28 g protein, 18 g fett, 70 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist

13,95 kr /kg

193,00 kr /kg

179,67 kr /kg

1 Pasta Spaghetti Casa Di Luca
38,13 kr /kg

79,95 kr /kg

288,46 kr /kg

75,80 kr /kg

19,67 kr /kg

189,50 kr /kg

55,90 kr /kg

48,18 kr /kg

29,17 kr /kg

119,75 kr /kg

2 263,33 kr /kg

1 355,36 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

3,99 kr /l

3 395,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg

139,80 kr /l